Câu đk – trong số những nội dung học tập ngữ pháp giờ Anh khó đối với chương trình tiếng Anh cho trẻ em. đa số dạng câu điều kiện với cách thực hiện tương đối phức hợp sẽ làm nặng nề cho quy trình học tiếng Anh của những em.

Bạn đang xem: Bài tập tiếng anh về câu điều kiện có đáp án


Trong câu chữ trước nambaongu.com.vn đã reviews tới các bạn và những em cách thực hiện câu đk trong ngữ pháp giờ đồng hồ Anh. Để giúp những em học tập ngữ pháp giờ đồng hồ Anh câu điều kiện hiệu quả hơn nambaongu.com.vn gửi tới chúng ta và những em bài tập giờ Anh về câu điều kiện có đáp án. Những bài tập giờ đồng hồ Anh về câu đk này sẽ giúp các em củng cố kiến thức và kỹ năng ngữ pháp với học xuất sắc ngữ pháp tiếng Anh hơn. Hãy thuộc nambaongu.com.vn có tác dụng những bài xích tập giờ đồng hồ Anh về câu điều kiện sau đây nhé!

Bài tập tiếng Anh về câu đk có đáp án

Trong phần nhiều nội dung tổng hợp bài bác tập tiếng Anh về câu đk sau nambaongu.com.vn đã gửi tới các bạn và những em bài xích tập về từng câu điều kiện các loại 1,2,3 không giống nhau phù hợp cho những em học tiếng Anh lớp 1,2,3. Còn đối với bài tập tổng đúng theo về câu đk này, sẽ phù hợp hơn với những em học giờ Anh lớp 4, giờ Anh lớp 5. Các chúng ta có thể download thêm bài xích tập giờ Anh về câu điều kiện cho những em tại đây nhé!

*

Bài tập 1: chấm dứt các câu sau với các các từ sinh hoạt trong ngoặc câu điều kiện loại 1 2 3

1) If we meet at 9:30, we...........(to have) plenty of time.

2) Lisa would find the milk if she...........(to look) in the fridge.

3) The zookeeper would have punished her with a fine if she...........(to feed) the animals.

4) If you spoke louder, your classmates...........(to understand) you.

5) Dan...........(to arrive) safe if he drove slowly.

6) You...........(to have) no trouble at school if you had done your homework.

7) If you...........(to swim) in this lake, you'll shiver from cold.

8) The door will unlock if you...........(to press) the green button.

9) If Mel...........(to ask) her teacher, he'd have answered her questions.

10) I...........(to call) the office if I was/were you.

Bài 2: bài tập câu trắc nghiệm câu điều kiện có lời giải ở phía cuối bài viết

1-If I ……….the same problem you had as a child, I might not have succeeded in life as well as you have.

A-have B-would have C-had had D-should have

2-I………you sooner had someone told me you were in the hospital.

A-would have visited B-visited C-had visited D-visit

3-………more help,I could điện thoại tư vấn my neighbor.

A-needed B-should I need C-I have neeeded D-I should need

4-………then what I know today,I would have saved myself a lot of time & trouble over the years.

A-had I known B-did I know C-If I know D- If I would know

5-Do you think there would be less conflict in the world if all people…….the same language?

A-spoke B-speak C-had spoken D-will speak

6-If you can give me one good reason for your acting like this,……this incident again.

A- I will never mention B-I never mention C-will I never mention D-I don’t mention

7-I didn’t know you were asleep.Otherwise,I…….so much noise when I came in.

A-didn’t make B-wouldn’t have made C-won’t make D-don’t make

8-Unless you ……all of my questions,I can’t do anything lớn help you.

A-answered B-answer C-would answer D-are answering

9-Had you told me that this was going to happen, I…….it.

A-would have never believed B-don’t believe C-hadn’t believed D-can’t believe

10-If Jake……..to go on the trip, would you have gone?

A-doesn’t agree B-didn’t agree C-hadn’t agree D-wouldn’t agree

Bài 3: Chọn giải đáp đúng để điền vào địa điểm trống

1. If I __________the same problem you had as a child, I might not have succeeded in life as well as you have.

A. Have B. Would have C. Had had D. Should have

2. I __________you sooner had someone told me you were in the hospital.

Xem thêm: Nguyên Nhân Và Cách Sửa Lỗi Màn Hình Xanh Của Windows, Máy Bị Dum Màn Hình Xanh Rồi Tự Reset Máy

A. Would have visited B. Visited C. Had visited D. Visit

3. __________more help, I would điện thoại tư vấn my neighbor.

A. Needed B. Should I need C. I have needed D. I should need

4. __________then what I know yesterday, I would have saved myself a lot of time & trouble over the years.

A. Had I known B. Did I know C. If I know D. If I would know

5. Vị you think there would be less conflict in the world if all people __________the same language?

A. Spoke B. Speak C. Had spoken D. Will speak

6. If you can give me one good reason for your acting lượt thích this, __________this incident again.

A. I will never mention B. I never mention

C. Will I never mention D. I don’t mention

7. If I had known you were asleep, I __________so much noise when I came in.

A. Didn’t make B. Wouldn’t have made

C. Won’t make D. Don’t make

8. Unless you __________all of my questions, I can’t do anything khổng lồ help you.

A. Answered B. Answer C. Would answer D. Are answering

9. Had you told me that this was going to lớn happen, I __________it.

A. Would have never believed B. Don’t believe

C. Hadn’t believed D. Can’t believe

10. If Jake __________to go on the trip, would you have gone?

A. Doesn’t agree B. Didn’t agree C. Hadn’t agreed D. Wouldn’t agree

11. J: “John went to lớn the hospital alone”,

K: “If __________,I would have gone with him”.

A. Had he told me B. He had told me C. He has told me D. He would tell me

12. If you __________, I would have brought my friends over to lớn your house yesterday khổng lồ watch T.V, but I didn’t want to lớn bother you.

A. Had studied B-studied C. Hadn’t studied D. Didn’t study

13. Peter: “Did you need help with your Math last night?”.

Mary: “If I had needed, I __________you”.

A. Would điện thoại tư vấn B. Called C. Would have called D. Will call

14. If someone __________ in khổng lồ the store, smile and say, “May I help you?”

A. Comes B. Came C. Come D. Should come

15. “Here’s my phone number”.

“Thanks. I‘ll give you a call if I __________some help tomorrow”

A. Will need B. Need C. Would need D. Needed

16. If I didn’t work for an accounting firm, I __________in a ngân hàng now.

A. Work B. Will work C. Have worked D. Would work

17. The death rate would decrease if hygienic conditions __________improved.

A. Was B. Is C. Were D. Had been

18-The education in nhật bản __________if the basic principles of education had not been taken into consideration.

A. Would go down B. Would have gone down

C. Went down D. Had gone down

19. If there __________, the rice fields could have been more productive.

A. Had been enough water B. Were enough water

C. Would be enough water D. Are enough water

20. The patient will not recover unless he __________ an operation.

A. Had undergone B. Would undergo C. Undergoes D. Was undergoing

21. If she __________ him, she would be very happy.

A. Would meet B. Will meet C. Met D. Should meet

22-If he __________ a thorough knowledge of English, he could have applied for this post.

A. Had had B. Had C. Has D. Has had

23. If I had enough money, I__________ abroad khổng lồ improve my English.

A. Will go B. Would go C. Went D. Should have go to

24.The bench would collapse if they __________on it.

A. Stood B. Stand C. Standing D. Stands

25-If it __________convenient, let’s go out for a drink tonight,

A. Be B. Is C. Was D. Were

*

Đáp án

Bài 1:

1) will have

2) looked

3) had fed

4) would understand

5) would arrive

6) would have had

7) swim

8) press

9) had asked

10) would call

Bài 2:

1-C

2-A

3-B

4-A

5-A

6-A

7-B

8-B

9-A

10-C

Bài 3:

1. C 2. A 3. B 4. A 5. A

6. A 7. B 8. B 9. A 10. C

11. B 12. C 13. C 14. A 15. B

16. D 17. C 18. B 19. A 20. C

21. C 22. A 23. B 24. A 25. B

Những bài tập giờ đồng hồ Anh về câu điều kiện trên đây là những bài tập giờ đồng hồ Anh dành cho các em với con kiến thức phù hợp với tiếng Anh lớp 4, tiếng Anh lớp 5. Những bài xích tập giờ Anh về câu điều kiện giành cho các em học tiếng Anh lớp 1, lớp 2, lớp 3 sẽ tiến hành nambaongu.com.vn cập nhật trong hầu hết nội dung sau. Các bạn và các em hãy chăm chú theo dõi nhé!